ENIGHETS NYHETSARKIV

<< Tillbaka

Arvsfondsdagarna 2006


GAK Enighet deltog på Arvsfondsdagarna i Malmö

Som enda idrottsförening i Sverige var Enighet inbjuden till att deltaga med mässbord.

I helgen var det dags för Allmänna Arvsfondens årliga arrangemang; Arvsfondsdagarna. Det hela gick av stapeln på Europaporten (gamla mässhallarna vid ishallen) i Malmö. Allmänna Arvsfonden är en fond som används för att driva samhällsutvecklingen framåt för barn, ungdomar och personer med funktionshinder. Som ni kan se på bilden nedan var det många personer som deltog från hela landet.

Några verksamheter som har grundats med bidrag från arvsfonden innan de blivit "permanentade" av staten är bland annat BRIS, Cirkus Cirkör, Färdtjänsten, Barnbidraget, Lugna Gatan och Moomsteatern.

Vi var i kontakt med Allmänna Arvsfonden och de blev då så intresserade av våra idéer på framtida projekt att de bjöd in oss till dessa dagarna. Givetvis var vi inte sena med att tacka ja till att presentera oss närmare under dagarna. Tillsammans med cirka 40 andra organisationer och projekt visade vi upp oss och vårt mässbord var välbesökt av såväl andra projekt som lokala och rikspolitiker. Många positiva kommentarer om att vi tar ett stort socialt ansvar som ideell idrottsförening fick vi och det värmer.

Under dagarna bjöds det på föreläsningar om olika lyckade projekt. Att nämnas kan Anders Carlberg, Fryshuset i Stockholm som gärna ställde upp för fotografering.

Moderator för föreläsningarna var Tove Lifvendahl (fd ordförande för Moderat Ungdom) som även tog sig tid att prata med oss om vår stora förening och våra projekt.

 

 

 



 


 

 

Enighet | Datum: 2006-10-11 | Artikel av: Peter Holmberg