ENIGHETS NYHETSARKIV

<< Tillbaka

Resultat Krona Cup 20 oktober


Krona Cup

Landskrona 20/10/2007

 

Guld

Josefine Dahlman min dam nyb -50 guld

Sami Bekirovski min herr avc -40 guld

Mohaned Nseir min herr nyb -43 guld

Robin Hansson min herr nyb -57 guld

Enighets hejarklack

 

Silver

Redha Al-Amedi min herr -28 silver

Jack Ekholm min herr -32 silver

Emir Krupic min herr -43 silver

Danne Jönsson jun herr -55 silver

 

Brons

Patricia Striner min dam nyb -37 brons

Alex Bengtsson min herr nyb -32 brons

Nermin Krupic min herr nyb -40 brons

Tobias Hansson min herr nyb -46 brons

Ali Hadi min herr nyb -57 brons

 

En fantastisk dag i Landskrona!

Samtliga 13 deltagare kämpade mycket bra och ingen gick hem utan pris.

De var ivrigt påhejade av tävlingens bästa hejarklack som gjorde allt för att stötta klubbens kämpar.

Josefine Dahlman visade var skåpet ska stå. Efter tre matcher stod hon som segrarinna. Josefine gav exempel på hur taekwondo ser ut när den är som bäst. Med hjärna och fötter besegrade hon sina 3 motståndare utan att släppa in ett enda poäng. Starkt jobbat!

Sami Bekirovski var vår enda avancerade deltagare och bjöd på 2 nervkittlande matcher. Finalen gav coachen Johan gråa hår då det efter 2 ronder var lika och kampen om guldet skulle avgöras med ”golden point” – första poänget vinner. Sami visade inga som helst tecken på nervositet och efter ca 30 sekunder exploderade han och plockade sitt poäng. Sektionen är glad att Sami, efter vissa påtryckningar, valde att deltaga. Vi hoppas på att få se mer av Sami under kommande tävlingar.

Mohaned Nseir och Emir Krupic var de enda deltagarna i viktklassen och ställdes mot varandra att kämpa om gulmedaljen. Det blev Mohaned som fick åtnjuta segerns sötma denna gång. Nästa gång…

Robin Hansson flög som skjuten ur en kanon när domaren startade matchen och han, bokstavligen talat, krossade sina motståndare och kunde inkassera en guldmedalj i sin första tävling.

Redha Al-Amedi gav hallen en demonstration i vad som menas med kämparglöd. Trots att hans tre motståndare var större än honom så tog han sig till final där domaren tyvärr bröt matchen i andra ronden – inte coachen Hassan eller Redha. Redha fick regelvidriga sparkar över benen och slag i ansiktet. Han skakade snabbt av sig detta och flög på sina motståndare, fast beslutsam att ge igen – allt enligt regelboken såklart. Redhas matcher samlade stora åskådarskaror där bland annat huvuddomaren och tävlingsarrangören fanns med. Det bor en stor krigare i den lilla kroppen.

Jack Ekholm, lugnet själv, studsade runt på mattan som om han aldrig gjort annat. Emellanåt tyckte han det var passande att slänga in en spark (eller två) och detta ledde honom till final där han tyvärr, med knapp marginal, fick erkänna sig besegrad. Jack blir, liksom resten av gänget, bara bättre för var dag som går.

Danne Jönsson drogs med en skada i hälen sedan förra tävlingen och det var på grund av denna som han ej tog sig till final. En final som han säkerligen vunnit lika lätt som sist.

Patricia Striner, vår egen lilla pitbull, körde på som vanligt – full gas! Tjejen räds inte någon eller något och nu lär vi få passa oss på träningen när hon kommer ge allt för att ta revansch efter den snöpliga förlusten.

Alex Bengtsson demonstrerade hur fotarbete och tajming ser ut när den är som bäst. I andra matchen fick han dock se sig besegrad med ett poäng.

Nermin Krupic sparkade hårt och snabbt, men träffade olyckligtvis en armbåge och det satte sin prägel på resten av Nermins match som tyvärr inte gick hans väg.

Tobias Hansson gav sin motståndare en ordentlig match men det visade sig att motståndaren var den mer erfarne av de två och Tobias fick stiga åt sidan denna gången.

I sin debut gjorde Ali Hadi bra ifrån sig och backade inte ett steg – tvärtom. Även i denna match fick den mer oerfarne ge sig.

Ett stort tack till alla som hjälpte till med coachning, uppvärmning och diverse ting som gjorde dagen till en härlig upplevelse. Ett extra stort tack till hejarklacken!

Johan


 

 

Taekwondo | Datum: 2007-10-22 | Artikel av: Peter Holmberg