ENIGHETS NYHETSARKIV

<< Tillbaka

Silver och brons i European Masters Games


Silver och brons i European Masters Games
Det blev två medaljer för Enighet i EMG2008. Det var Almöarna Leif och Patrik som i sina respektive klasser blev tvåa och trea.

Det var första gången Patrik Almö tävlade på över 25 år och då det var 21 personer i fighting i + 45 årsklassen visade han att de gamla takterna sitter i när han knep bronsmedaljen. Patrik var en gång Enighets främste junior och vann bland annat European Amateur Karate Federations europamästerskap vilka på den tiden bara hade en klass för alla oavsett vikt.  Han vann även ettt flertal SM-guld och blev även redan som junior svensk mästare i lag vid senior-SM.

Att pappa Leif skulle ta ett silver i +60 år kata var givet då det bara var två personer i klassen. Trots 38 år i kaarte var det första gången han tävlade i kata då fighting alltid legat bättre till för honom. Han inledde sin kata snabbt och starkt men kan man inte sin Bassai Dai så kvittar det i vilken form man är.

Tävlingen som gick i Rosengårds Sporthall var mycket uppskattad av de 108 deltagarna från 12 länder vilket inte minst de mail Enighet erhållit i efterhand från deltagarna visar.


 

 

Karate | Datum: 2008-09-22 | Artikel av: Peter Holmberg