ENIGHETS NYHETSARKIV

<< Tillbaka

Enighets Vänner 80 år

Enighets Vänner, GAK Enighets supporterklubb, firade sitt 80-årsjubileum på lördagen med stor fest på Restaurang Översten. På plats var ett 50-tal personer som åt, drack gott, och bjöds på underhållning och dans. 


Enighets ordförande Leif Almö hyllar Enighets Vänner med Olle Edeklev, Hall of Fame bakom.
EV´s ordförande Kjell Quick uppvaktar kvällens jubileumspar. 

På 1930 talet när Enighets Vänner bildades var de en stöttepelare för GAK Enighet inte minst ekonomiskt. Under senare år för olika lovande talanger vilka får bragdklockan. Bland gästerna var bland andra den ende svensk som är med i judons Hall of Fame i USA Olle Edeklev, förre svenska mästaren i boxning Stefan Bengtsson, gamla boxningstränarna Karl-Erik-Jarlerup och Gunnar Bengtsson men givetvis även gamle mästerbrottaren Kjell Quick som även är Enighets Vänners ordförande.


Festgeneralskan Gunilla Livgren med väninnan Anneli Leijala stortrivdes. 
Rune Eneberg EV´s egen Frank Sinatra.

Kvällen inleddes med att EV´s ordförande Kjell Quick höll ett tal. Givetvis var moderklubben GAK Enighets ordförande Leif Almö med hustrun Sonja på plats och hyllade jubilaren med tal och penninggåva. Ansvarig för jubileumskvällen var EV´s festgeneralska Gunilla Livgren  som denna novemberkväll sett till att det var riktigt skånsk fest: Go skånsk gås med svartsoppa samt äpplekaka.  Det var även 70-års jubileum denna kväll , Knut (tidigare ordförande i Enighets vänner)och Berit Hunger har varit gifta i 70 år och hyllades av både EV´s ordförande Kjell Quick och av alla på plats.


Lena Pålsson och Robert Sjöstrand fick alla att vilja dansa

Innan dansen drog igång underhöll Gunilla Postaroff, som varit  på Svensktoppen,och  EV´s egen Frank Sinatra Rune Eneberg.  Därefter var det dans lång in på kvällen och högklassig show av duon Lena Pålsson, under många år sångare i Wizex och Robert Sjöstrand som var med 18 år i dansbandet Thor Freddys.  

 


Foto: Hanne Lundstrom
Foto: Gunilla Livgren (Lena och Robert) 

 

 

Enighet | Datum: 2016-11-06 | Artikel av: LA