ENIGHETS NYHETSARKIV

<< Tillbaka

Miss Sake på besök

Sayuri Tanaka, 4 DAN, gästade och tränade med Enighets kendosektion på lördagen. Hon började träna kendo 1997 i Nagasaki, Japan, varför besöket i Malmö kan ses som ett 20-års jubileum.
 

När Sayuri Tanaka korades till Miss Sake under 2016 innebar detta att hon under ett år representerar Japan som ambassadör för den japanska nationaldrycken sake. När hon åker runt i världen är hon därför samtidigt en ambassadör av högsta klass för kendo. Tidigare har Miss Tanaka besökt och tränat i olika världsstäder som New York och Rio de Janeiro, nu var det Malmös tur.

Under träningen på lördagen, vilken leddes av Enighets kendoordförande Christian Larsson, var det som vanligt högt tempo. Att Tanaka hade de rätta kvalifikationerna som bärare av 4 DAN var där ingen som tvivlade på.

Med Sayuri Tanaka på Enighet var även Professor Tadao Kobayashi som på 70-talet bland annat forskade på Malmö Universitetessjukhus samt Masahiko Yamanaka representerande Miss Sake organisationen. Miss Sake är understött av bl.a. Utrikesdepartementet, Jordbruksdepartementet och Turistdepartementet i Japan.

Efter träningen bjöds de japanska gästerna på räksmörgås och dryck i Enighets styrelserum, dock ingen sake! Enighets representerades av Leif Almö, Mattias Carlerstam och Christian Larsson.


 

 

Enighet | Datum: 2017-10-08 | Artikel av: CB