ENIGHETS NYHETSARKIV

<< Tillbaka

Fina judo framgångar i Frövi!!

Fina judo framgångar i Frövi!!

Bronsbragd av tjejerna!
Resultat från helgens framgångar i Frövi!!
Vi startar med tjejernas bronsbragd. Vi åker upp med ett lag som till tre femtedelar består av tjejer som ännu ej ens är juniorer. Detta till trots lyckas de på ett hedrande sätt knipa en bronspeng. Laget består av: Emma Persson, Ida Johansson, Therese Perlman, Hanna Friberg och Malin Andersson.

Match 1: De inleder mot Värmland-Örebro, matchen slutar på jämnast möjlig sätt 2-2 dock med poängövervikt 20-15 till V-Ö. Förlust

Match 2: Komfortabel seger med 3-1 mot Södra Norrland.

Match 3: Bäddat för avgörande match om andraplatsen i poolen mot Halland och avancemang till semifinal. Matchen slutar också med rafflande 2-2 och 20-20, lottning. Vi drar vinstlott då matchen i -52 ska gå om och Emma P får gå in och kasta samma fina harai-goshi vänster för andra gången och ippon igen. Klara för semi.

Semifinal: Här möter vi dagens giganter på tjejsidan men faller dock med flaggan i topp och alla tjejer gör mkt bra insatser. Malin A avslutar dagen obesegrad och tar lagets enda matchvinst i denna match som slutar 3-1 till Västergötland.

Killarna: Laget består av Brian Bengtsson, Liem Hyuhn, Daniel Afshin, Fredrik Andreasson, David Smith, Peter Baltman, Johan Palmqvist och Erik Östergren.
Här måste väl sägas att med det lag vi kunde presentera var vi tunga favoriter hos den samlade skaran av judofantaster i Frövi och konstig vore väl annars med tanke på att fyra av deltagarna även platsade i sina respektive klubblag som skördade framgångar även vid Lag-SM för seniorer: Liem, Daniel och David(Enighet) samt Erik för Lugi.

Match 1: Stor dominans som bryts endast av att USM segraren erik Sjulander kniper en upplandspoäng i -73. Slutar 5-1 och 50-5.

Match 2: Mot Södra Norrland blir det förkrossande 6-0 och 60-0

Match 3: Här ska det avgöras vilka som vinner poolen och det känns som det blir onödigt nervraffel som slutar 3-2 till Judosyds favör mot Södermanland-Östergötland.
Dock utan större problem är killarna klara för semifinal som blivande poolsegrare.

Semifinal: Här möter vi ett Stockholm som tyvärr är sargat av sjukdom och en del avhopp. Tråkigt men sånt är spelets regler. Matchen slutar med förkrossande 6-0 och 50-0 i poäng.
Final: Här får vi "revansch" mot SÖJF från poolen de 3-2 vi vann med då blir här de lite finare siffrorna 5-1!!!

Killarna har förkrossande 25 segrar 1 oavgjord och 4 förluster på totalt 30 matcher. Ser kul ut inför kommande helgs junior-SM i Uppsala. Kul också att stora dlar även av detta lag finns kvar även nästa år, då endast 3 av 8 är för gamla då. Jag lovade Arrangörerna att Judosyd skulle komma tillbaka även nästa år och då också ta med det fina vandringspriset hem på tjejsidan när det laget lagt ytterligare ett år av träning och nya erfarenheter bakom sig. Med så duktiga adepter var själva coachandet ingen större konst.


GRATTIS till våra duktiga Ungdomar!!!!!!!!



 

 

Judo | Datum: 2004-03-03 | Artikel av: Marten