ENIGHETS NYHETSARKIV

<< Tillbaka

Rörsjöskolans friluftsdag 21/11-06


GAK Enighet medverkade på Rörsjöskolans friluftsdag 21/11-06

Idag tisdag var Peter Holmberg och Mustapha Berkani pÃ¥ Rörsjöskolan för att visa upp vad vi pÃ¥ Enighet gör. 

Varje pass var pÃ¥ 45 minuter och började med 15 minuters uppvärmning som Peter ledde. Därefter var det dags för en halvtimme karateövningar som vÃ¥r duktiga instruktör Mustapha, till lika fd Världsmästare, höll i.

Eleverna följde noga med i allt som sades för att göra rätt. De fick börja med att göra enkla framåtsparkar. Först på stället och därefter med steg framåt. Mustapha var hela tiden vaksam och hjälpte till där det behövdes.

Efter grundläggande övningar i framåtsparkar (Mai-geri) och sidosparkar delades eleverna in två och två och fick praktisera sina kunskaper på sparkspadar.

Det märktes att det inte var många som tränat karate innan men alla tyckte att det var mycket roligt och gjorde sitt bästa. Med spadarna tränades framför allt tekniken på Mawashi-geri (sidospark).

Efter teknikträning på sparkspadarna byttes dessa ut mot sparkmitsar och för att mjuka upp den som höll mitsen började vi med raka slag (Choko-sukis) mot mitsen. Sedan fick eleverna träna sidosparkar med kraft för att känna hur det kändes att få in en spark med kraft. Förutsättningen för att få kraft i sparken är en bra teknik.

Sammanfattningsvis upplevde vi en mycket positiv respons från elever och lärare. Grunden för ett framtida samarbete finns. Både Mustapha och jag var mycket nöjda med elevernas vilja och motivation och kommer gärna tillbaka på fler liknande arrangemang. Vi önskar tacka alla elever och personal på Rörsjöskolan!


 


 

 

Övrigt | Datum: 2006-11-21 | Artikel av: Peter Holmberg