ENIGHETS NYHETSARKIV

<< Tillbaka

Brons på Holländska Öppna


Enighetare i kamptagen i Holland

Till tävlingen hade landslagsledningen bestämt att de skulle ställa upp med anmälningsavgiften och 500 kronor i "resebidrag" för landslagsdeltagarna. Tävlingen skulle även fungera som en test av de landslagsaktuella för att se hur de klarar sig i internationell konkurrens.

Resan ner till Holland skedde i vår tåliga Enighetsbuss där alla 8 stuvade in sig. Tidigt fredag morgon körde de för att hinna i tid till invägningen på kvällen.

Det blev bara en medalj hem och det blev ett brons som Lie Kylborn tog. Lie gjorde tre kanonmatcher där hon vann bland annat över utövare från Spanien och Frankrike men förlorade mot World Cup mästarinnan från Australien i semifinalen.

Roman vann sin första men fick tyvärr bryta efter känning av en bristning i vaden.

Karolina vann lätt över VM-tvåan i sin första match men efter en jämn match mot en mexikanska var det motståndaren som drog det längsta strået. Karolina hade dock haft ledningen största delen av matchen.

Hassan vann sin första match mot en serb efter kanoninsats. Matchen var över på 1½ rond då Hassan ledde med 7 upp. I nästa match blev motståndaren från kroatien övermäktig och han förlorade knappt efter en riktigt bra insats. Enligt tränaren Paul Voigt, troligtvis två av hans bästa matcher internationellt.

Jerry ledde mot en duktig kille i sin första match men tappade balansen vilket gav den andre en chans att avgöra matchen.

Mahdi förlorade även han sin första match mot en duktig kille från USA men kämpade allt vad han kunde.

Roberto förlorade sin första match mot en mycket duktig holländare som verkligen fick kämpa för sin seger.

 



 

 

Taekwondo | Datum: 2007-03-26 | Artikel av: Peter Holmberg