ENIGHETS NYHETSARKIV

<< Tillbaka

Lena fransk mästarinna

Lena Pyreé , Enighetare sedan 1973 tävlade i söndags i Franska Mästerskapen i kata damer.

Lena är bosatt i Paris sedan drygt 20 år och arbetar som tandläkare. Hon är gift med landslagsmannen/ världsmästaren Marc Pyree, som hon träffade i Bratislava under en tävling medan hon tävlade för Enighet.

 

Lena som hunnit bli 51 år gammal har vunnit ett antal guldmedaljer SM, NM samt EM och VM placeringar för GAK Enighet och Sverige visade åter toppform genom att med sitt lag komma 1.a. 15 lag ställde upp på franska mästerskapen, som avhölls i Paris sö 7 mars.

 

Denna gång var det med Mde Chantal Juoanno, en tidigare lagkamrat, som numera är statssekreterare och ansvarar för miljö samt är president  Sarcozys högra hand.

 

Tävlingen blev en stor PR för sporten karate genom den högprofilerade Chantals (med egen livvakt) deltagande. Alla franska tidningar och alla TV sportprogram täckte upp ”ministerns vinst”. Hon har tom fått en karatedocka med i ett politiskt satirprogram som avporträtterar all kända med olika dockor. Naturligtvis är Chantal iförd karategi.

 

Lena kommer att få middag på Champs Elysee tillsammans med sina lagkamrater.

 

Lena besöker Malmö då och då när hon besöker sin lägenhet här för att kunna andas lite skånsk frisk luft och träffa gamla vänner.

 


 

 

Karate | Datum: 2010-08-04