Falltrygghetsträning

Falltrygghet för äldre

-förebygg fall & lär dig falla rätt

Falltrygghet för äldre är en del av Svenska Judoförbundets fallpreventiva program Judo4Balance. På kursen får äldre lära sig att falla på ett säkert sätt för att öka tryggheten i vardagen. Genom att träna upp stryka, balans och kroppskontroll är det lättare att hinna parera och undvika att falla, och med rätt fallteknik minskas även risken att skada sig om ett fall ändå skulle ske.

Alla är välkomna till våra kurser i falltrygghet för äldre. Våra utbildade och erfarna instruktörer hjälper dig under hela kursen. Det behövs inte några förkunskaper utan träningen anpassas efter varje individs förmåga. Många som provat falltrygghet vittnar om att träningen både bidrar till ökat välmående och trygghet i vardagen men också att de har väldigt roligt tillsammans på träningarna.

Kursen i falltrygghet omfattar 10 tillfällen på Enighet Sportcenter. Våra kurser leds av licensierade judoinstruktörer som genomgått Svenska Judoförbundets instruktörsutbildning för Judo4Balance.

I kursavgiften ingår ett medlemskap hos GAK Enighet vilket innebär att du som kursdeltagare är fullt försäkrad. Kurslängden är oftast 10-12 veckor och innehåller 10 deltagartillfällen.

Kurstillfällen för nybörjare  i Judo4balance Fallteknik är lördagar kl. 11:15-12:45 .

Nuvarande kurstillfällen lördagar: 6/4, 13/4, 20/4, 27/4, 4/5, 11/5, 18/5, 25/5, 1/6, 8/6

Anmäl ditt intresse så kontaktar vi dig: Anmäl dig online!